Altres serveisAula oberta

Sabem que les famílies no sempre poden oferir la supervisió ni el suport necessaris a l’hora de fer els deures o preparar els exàmens. Nosaltres oferim un espai adequat per l’estudi, un horari i una normativa per tal de reforçar uns bons hàbits d’estudi, i un personal preparat per tal de reforçar la organització de l’alumne, l’autonomia personal, així com les capacitats d’atenció, concentració i memòria a través de les diferents tècniques d’estudi.

Servei adreçat a infants i joves d’entre els 6 i els 16 anys.

 

Alfabetització

Com cada any oferim classes de llengua castellana i catalana per a adults, a través d’activitats de conversa i d’aprenentatge de vocabulari útil per la vida quotidiana. Els grups son petits, i l’ambient és agradable i familiar, d’aquesta manera aprenem tots junts, pas a pas.

La majoria dels participants son mares i pares dels infants i joves del Centre Obert, famílies nouvingudes, però és un servei obert a tothom del barri i amb voluntat inclusiva en la comunitat. Aquest servei el gestionen 4 persones voluntàries, gràcies a la col·laboració de Voluntaris de la Caixa. També participa d’aquest projecte el departament d’immigració de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besós.

 

Festes obertes al barri

A Barnabitas ens agrada fer barri, és per això que aprofitant les dates senyalades i les tradicions del nostre país (Nadal, la Castanyada, Carnestoltes, festes de Sant Joan, Torneig de Sant Joan, Aniversari de l’associació, Festa de la Primavera, Sant Jordi..), organitzem activitats i tallers per a grans i petits a la plaça Mossèn Anton o a la Plaça de la Vila. Ens sembla important generar espais de trobada amb la gent del barri, tothom en queda satisfet i amb ganes de repetir.

 

Projecte intergeneracional

Intentar educar als nostres infants o joves sense comptar amb la veu de l’experiència de la gent gran no té sentit per a nosaltres. A Barnabitas fem el possible per organitzar activitats conjuntes amb els homes i dones de la Residència Mossèn Anton, ja que tothom en treu profit.

L’activitat de la que estem més satisfets és la de l’Hort Intergeneracional, en què tots junts tenim cura de l’hort urbà del barri. Però hem compartit molts moments de lleure i aprenentatge comú, els més menuts han aportat la màgia i la il·lusió d’aprendre, i la gent gran la tradició i la saviesa d’una vida viscuda.

 

Hort Urbà

Una alimentació sana i natural és clau per a un creixement òptim dels nostres nens i nenes. Quina manera millor de treballar-ho amb ells, que donant-los la oportunitat de sembrar, cuidar i recollir els aliments ells mateixos?

Tenim la sort d’estar ben a prop de l’Hort Urbà del barri, així que dos cops a la setmana hi anem per poder tenir-ne cura. Dels fruits que en recollim en fem receptes bones i saludables al nostre taller de cuina.

 

Casal d'estiu i colònies

Quan s’acaba el curs escolar i arriba l’estiu, és el moment de fer jocs d’aigua, anar a la piscina i fer activitats a l’aire lliure amb els altres nens i nenes.

A Barnabitas cada estiu organitzem el Casal d’Estiu i les Colònies. El casal té lloc de dilluns a divendres de 9 a 16:30 de la tarda. L’equip de monitors i monitores sempre preparen amb imaginació i originalitat tot d’activitats lúdiques i esportives: jocs, teatre, tallers, sortides, piscina... Sempre amb un fil conductor ple de misteris i aventures per assegurar la diversió.

D’altra banda, les Colònies ofereixen a infants i joves la oportunitat de conviure uns dies fora de casa, sota l’atenta supervisió de l’equip de monitors. Sens dubte son uns dies intensos, divertits, amb activitats programades i excursions a la natura dels que tothom torna amb amistats noves i moltes anècdotes per explicar.

 

Cap infant sense joguines

Barnabitas un any més participarà en la Campanya “cap Infant sense joguines” amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés i particulars. Es recolliran joguines que seran repartides a les famílies amb més problemes econòmics del centre, i així garantir que la màgia del nadal arribi a totes les llars.

 

Inserjove

Si tens entre 16 i 21 anys, i et sents desorientat sobre quins passos seguir per entrar al món laboral, aquest projecte et pot donar l’empenta que necessites.

La situació dels nostres usuaris és molt diversa, són joves que han deixat d’estudiar, que busquen feina, que volen canviar de feina o que estan desorientats i no saben quin camí triar. Nosaltres els oferim un acompanyament individualitzat, a més d’activitats en grup. El nostre objectiu és l'orientació i formació acadèmica i/o laboral, donar a conèixer els diferents serveis i l'oferta de cursos per reforçar aquells aspectes o competències bàsiques.

Tot i que l’experiència d’altres anys va ser molt positiva, enguany aquest servei encara no està actiu. Malauradament estem pendents de poder disposar del finançament necessari per tornar a posar-lo en marxa.

Punt Jove

Si tens entre 14 i 18 anys i estàs buscant un espai on poder gaudir d’una tarda diferent fes una ullada al Punt Jove. Aquí cada divendres a partir de les 19:30h et proposem activitats divertides i originals, amb altres nois i noies de la teva edat, per pensar, créixer i sobretot passar-t’ho bé. Participa-hi i entre tots decidirem com volem que siguin els divendres al Punt Jove: teatre, música, performance... T’apuntes?

Aquest espai el gestionen una educadora i un monitor, a més compta amb la col·laboració dels educadors de barri.

Classes d’àrab

Aquest és un servei nou que oferim, els interessats reben classes d’àrab que imparteixen les docents de forma voluntària. Aquells que hi assisteixen acostumen a ser famílies nouvingudes que volen que els fills no perdin la llengua materna, però també hi participen persones del barri interessades a aprendre l’idioma.

Tallers educatius familiars

Ser pare o mare desperta molts dubtes i moltes inquietuds, perquè no dedicar un espai per a compartir i créixer?

Aquest projecte està pensat per oferir un espai d’intercanvi entre els pares i mares dels infants assistents al centre, amb l’objectiu de compartir un moment d’esbarjo i també realitzar diversos tallers de caire vivencial i educatiu.Pl. Mossèn Anton, 7 Local 2. - Sant Adrià del Besòs Telèfon 93 462 70 42 | Mòbil 679 815 024 ©2012 barnabitas@ajbarnabitas.org
Inici | Administració | Correu Intern