Beca Educar Menjant 2014 per al nostre projecte
Dimarts, 10 de Juny de 2014

La nostra associació avui ha assistit a l'auditori de Girona on se'ns ha atorgat a través de la Fundació Jaume Casademont la Beca Educar Menjant 2014 al nostre projecte:

“L’HORT TERAPÈUTIC”

És en aquest context que el proper curs realitzarem una nova activitat, la de l'Hort Terapèutic, descrita en el projecte que hem presentat, que reunirà nens de totes les edats que participen en el Centre Obert.

Primer farem dinàmiques de grup per aconseguir grups molt cohesionats, amb sentiment de pertinença, i preparats per poder gestionar l'hort i prendre decisions per ells mateixos. En aquesta part l'autoestima de cadascun dels nens es té a veure reforçada per mitjà del treball indirecte amb el grup.

Els nens i nenes seran els encarregats d'escollir què plantes aromàtiques i medicinals volen conrear, d'obtenir la informació de quan plantar i com cuidar-les... Farem activitats perquè coneguin les propietats i usos i fomentarem les relacions amb les seves famílies i els avis de la nostra veïna Residència Mossèn Antòn, a qui podran preguntar què coneixements tenen sobre les plantes, i quines receptes de cuina es poden fer. I perquè no? Algunes d'aquestes receptes es podran dur a terme, així com tallers diversos utilitzant les plantes.

Els nostres objectius principals per aconseguir a final de projecte són:

- Tenir grups molt cohesionats i capaços d'autogestionar-se a diferents nivells en funció de l'edat;

- Haver augmentat l'autoestima dels nens i nenes;

- Promoure l'acostament dels nens a persones de diferents generacions, sobre tot el tema intergeneracional amb la residència Mossèn Antón.

- i haver-los motivat i donat eines per tractar per mantenir el seu bon estat de salut.

Dit tot això, només em queda reiterar el nostre agraïment a aquesta convocatòria, perquè ens permetrà materialitzar aquest treball amb els nostres nens i famílies, una part important d'ells en risc d'exclusió social.

Moltes gràcies a tots.

 

Pl. Mossèn Anton, 7 Local 2. - Sant Adrià del Besòs Telèfon 93 462 70 42 | Mòbil 679 815 024 ©2012 barnabitas@ajbarnabitas.org
Inici | Administració | Correu Intern