Els Centres Oberts sortim al Carrer
Divendres, 07 de Juny de 2013

Els centres oberts de Grupo Unión, l’Associació Juvenil Barnabitas i Les Fades sortiran al carrer demà divendres, 7 de juny, a partir de les 17.30 hores a la plaça Guillermo Vidaña, just davant de la Biblioteca, per “reivindicar el seu paper integrador i de combat contra la pobresa i les desigualtats entre els infants més vulnerables”. Ho faran en una jornada organitzada per la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) sota el lema “Centre obert: un camí d’oportunitats”. Uns 2.000 infants atesos per uns 25 centres oberts realitzaran les seves activitats al carrer per donar a conèixer la tasca que desenvolupen diàriament amb els infants més vulnerables. Apart de a Sant Adrià, es duran a terme activitats als barris barcelonins de Ciutat Vella, Nou Barris, Horta Guinardó i Sant Andreu, Santa Coloma de Gramenet (Plaça de la Vila), Badalona (Plaça dels Països Catalans), Granollers i Sabadell.

Els centres oberts són serveis diaris que funcionen fora de l'horari escolar per a incidir en els processos de socialització dels infants i adolescents, especialment d'aquells en situació de risc o pobresa. A través d'activitats d'oci i de reforç escolar, s'intenta combatre la desigualtat i, al mateix temps, donar suport a la tasca que fan les famílies, els col•legis i instituts i els serveis socials.

Són serveis que juguen un rol crucial en la prevenció i que en l'actual context de crisi, on la infància està travessant importants dificultats, adquireixen més rellevància per a lluitar contra les conseqüències de la pobresa i la falta d'oportunitats. Els centres oberts volen així amb aquesta jornada sensibilitzar a la societat i a les autoritats polítiques sobre la importància de reforçar i potenciar aquests serveis preventius i inclusius.

Les entitats de la FEDAIA han detectat en els últims tres anys una important deterioració de la situació de la infància catalana que a més de patir restriccions en qüestions de primera necessitat, com l'alimentació i el vestuari, tampoc no disposen d'oportunitats per a accedir a activitats de reforç educatiu, lúdiques i culturals que són indispensables per al seu desenvolupament i un estímul per a sortir endavant enmig de la dificultats que travessen les seves famílies.

La FEDAIA és la plataforma que agrupa a Catalunya el conjunt d’entitats d’infància, joves i famílies en situació de risc social o desemparament. Nascuda l’any 1996, està formada per 89 entitats que atenen a més de 100.000 infants i 35.000 famílies a través de serveis en l’àmbit de l’acció social, l’educació, la formació pre-laboral i l’atenció a les famílies, com per exemple centres d’acollida residencial i familiar, adopció, pisos assistits, punts de trobada, residències maternals, centres oberts, serveis de teràpia, UECs, PQPI, entre d’altres.

http://www.areabesos.com/noticia/3649_les_entitats_d_8217atencio_d_8217educacio_a_la_infancia_i_l_8217adolescencia_sorten_treuen_els_centres_oberts_al_carrer

 

Pl. Mossèn Anton, 7 Local 2. - Sant Adrià del Besòs Telèfon 93 462 70 42 | Mòbil 679 815 024 ©2012 barnabitas@ajbarnabitas.org
Inici | Administració | Correu Intern